Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-D

LC Kouvola /

Ritarit

Upea EF2019 Tallinnassa

EUROPA FORUM 2019 TALLINNA

 

 

Europa Forum 2019 järjestettiin syksyllä Tallinnassa samalla kun Viron Lionit juhlivat 30-vuotista Lions-juhlavuottaan.

Osallistujia oli 1325 henkilöä yhteensä 56 eri maasta. Ilmassa oli suuren Lions-juhlan tuntua. Tallinna oli minulle kolmas Europa Forum ennen Cannesia (2008) ja Tamperetta (2009), kaikki noudattelivat varsin pitkälle samaa kaavaa. Tallinnan teema oli ”Market of Ideas”, joka toimi erinomaisesti viestittämään ideoiden ja ajatusten vaihtoa yli rajojen. Tapahtuman pääaiheet tähtäsivät kolmeen osa-alueeseen; kiertotalous, terve nuori ja nettiratkaisut.

 

Suomesta oli saapunut 120 osallistujaa, D-piiristä oli paikalla minun ja lion-puolisoni lisäksi vain kaksi osallistujaa IPCC Pirkko ja PDG Markku Vihavainen. Meille suomalaisille matka ei ainakaan tällä kerralla olisi ollut este.

 

Kokoustilojen yhteydessä oli paljon eri seminaareja ja ”Work Shoppeja”, joista löytyi jokaiselle valittavaksi oma mielenkiintoinen kohdealue. Suomalaiset lionit järjestivät ”Leijonat Puhtaan veden puolesta”, jonka vetivät  projektipäällikkö Karoliina Vilander, VDG Mika Pirttivaara ja PDG Tiitus Tuohikorpi. Paikalla esiteltiin myös tulevia Europa Forumeja Thessaloniki 2020 ja Croatia 2021 tapahtumia.

 

Avajaisjuhla järjestettiin Alexelan upeassa konserttitalossa johon osallistujat marssivat lippujen kanssa musiikin säestämänä. Avajaisjuhlassa Viron päämisteri Jyri Ratas toivotti Leijonat tervetulleeksi Tallinnaan. Kansainvälinen presidentti, Etelä- Korealainen Dr. Jung-Yul Choi (taustaltaan yrittäjä) mainitsi tervehdyspuheessaan, että moninaisuus on silta, joka yhdistää meidät toisiimme. Luomme harmoniaa palvelun kautta yhdessä kansainvälisen presidentin kautta. Kiteytettynä: Mitä enemmän teet, sitä parempiin tuloksiin pääset! Teemamme on edelleen: Me Palvelemme.  IP Dr. Jung-Yul Choi painotti piirikuvernöörejä huolehtimaan, että jäsenistö pysyy järjestössä, eli jäsenistön katoaminen tulee pysähdyttää.

 

Tervehdysten ja puheenvuorojen jälkeen saimme kuulla musiikkiesityksiä. Kaikista vaikuttavin oli Tallinnan 20 henkisen poikakuoron ja ”Kosmikud”-orkesterin ennen näkemätön ja paatoksellinen yhteiskonsertti, eli  ”Rock Kantaatti  Kaunis maa-Beautiful Land”. Sävellys on ollut aikoinaan 25 vuotta kielletty. Syytä tuskin tarvitsee mainita.

 

Asiantäyteisten päivien jälkeen kokoonnuttiin Gaala-iltaan, joka oli katettu vesikonesataman suureen lentokonehalliin.

                                                                                                                                                     

 

Järjestelyt toimivat erinomaisesti. Satamassa oli vastassa toimihenkilöitä ohjaamassa ja avustamassa, kuljetukset olivat maksuttomia joka paikkaan. Välimatkat olivat lyhyitä. Kaulalätkässä oli ohjelma aikatauluineen ja QR-koodi jolla pääsi sisälle niihin tilaisuuksiin mihin pääsy oli varattu sekä liikkumaan ilmaiseksi paikallisilla yleisen liikenteen kulkuneuvoilla.

 

PDG Risto Sihvola, LC Kouvola/Ritarit     
Kansainvälinen Presidentti Dr. Jung-yul Choi
Kansainvälinen Presidentti Dr. Jung-yul Choi
Lion Marjatta ja PDG Risto Sihvola Gaala-illan tunnelmissa
Lion Marjatta ja PDG Risto Sihvola Gaala-illan tun...

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry D-piiri D-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin