Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-D

LC Kouvola /

Ritarit

Tule mukaan Lions-toimintaan

Lions-toiminta on monipuolista ja mielenkiintoista toimintaa. Klubin toimintaan osallistuminen tukee myös omaa henkistä hyvinvointia. Vapaa-ajallesi tulee mielekäs vaihtoehto. Saat kokea työsi palkitsevuutta niin pienissä kun isommissakin aktiviteeteissa.

Lionstoiminta tarjoaa mahdollisuuden palvella avun tarpeessa olevia ihmisiä.  Vapaaehtoisena toimiessasi saat myös elämääsi uutta sisältöä. Vapaa-ajan käyttämiselle tulee mielekäs vaihtoehto.

 

Vapaaehtoistyötä apua tarvitsevien hyväksi

 

Teemme vapaaehtoistyötä niin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksikin. Toimintaa on paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. 

 

Me palvelemme kotiseutujamme

 

Lionsklubien tärkein palvelun kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Kohteina ovat muun muassa koulut ja päiväkodit, vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset sekä lasten liikuntaharrastukset.

 

Lions-järjestö ei korvaa yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät julkisin varoin hoitamatta. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

 

Palvelemisen lisäksi autamme taloudellisesti. Klubit keräävät varat avustuskohteisiinsa järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia.

 

Paikallisen auttamisen ohella osallistumme myös kansallisiin ja kansainvälisiin katastrofikeräyksiin.

 

Nuorille turvallinen tulevaisuus

 

Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

 

  • Lions Quest on turvallisuutta ja terveyttä edistävä toiminnallinen ohjelma. 
  • Lionsjärjestön nuorisovaihto on 16-21 -vuotiaiden nuorten usein kesäaikana tapahtuvaa muutaman viikon mittaista tutustumista muihin maihin ja niiden kulttuuriin perheoleskeluissa tai kansainvälisillä leireillä.

Uusia ystäviä

 

Me lionit tiedämme, että lionstoimintaan antamamme aika auttaa meitä kehittymään myös ihmisinä. Saamamme hyvä palaute antaa hyvän mielen, ja se antaa taas uutta intoa olla mukana toiminnassa.

 

Lionstoiminnan kautta hankimme myös uusia ystäviä. Syntyy yhdessä tekemistä ja yhteisöllisyyttä. On mahdollisuus kuulua johonkin, olla ryhmän jäsen. Se on jokaiselle tärkeää.

 

Kehitä itseäsi

 

Lions-järjestö valmentaa sinua toimimaan omassa klubissasi. Saat mielenkiintoisia tehtäviä ja osallistut palveluaktiviteetteihin sekä tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen.

 

Lionsklubissa voit parantaa omia esitys- ja ryhmätyötaitojasi ja opit muilta jäseniltä uusia asioita asuinpaikkakunnastasi.

 

Jos intoa riittää, voit edetä oman klubisi presidentiksi ja sen jälkeen piirihallitukseen ja jopa valtakunnan tai kansainvälisiin lionstehtäviin.


Kuukausitapaamiset luovat toiminnan rungon. Tapaamisia on kerran kuukaudessa kesäkuukausia (kesä-,heinä- ja elokuu)  lukuun ottamatta. Sääntömääräisiä kokouksia on kaksi syksyllä ja keväällä.

Lisätietoja saat yhdistyksen presidentiltä ja sihteeriltä, katso yhteystiedot.hakemus.pdfSuomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry D-piiri D-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin